På svenska

Vad är Talomat?

Talomat är ett hemautomatiseringssystem som kommer att ge inomhuskomfort, bekymmersfri, energieffektivitet och säkerhet till en ny nivå.
I tilläg innehåller Talomat Smart home system intelligent LED-belysning förutom har Talomat inbrott, brand- och fuktighetsalarm och är enkelt ansluten till solenergi.
Talomat är lätt expanderade och och är lämplig för användning för icke-electiska sommarstugår, stora egnahemhus såväl som i offentliga utrymmen t.ex affären eller restauranger.
Talomat har belysningskontroll och tekniska byggkontroller samt justeringar under ett lättanvänt system.
Systemet kan styras från 7″ pekskärm, knappar och brytare, samt via det interna nätverket via WI-FI på dator, smartphone och surfplatta.

Talomat-systemets historia går tillbaka mer än 10 år, då systemets utveckling har börjat i Uleåborg.
Sedan dess har utvecklingen, sammansättningen, försäljningen och marknadsföringen av Talomat-systemet flyttat till Control Intelligence Oy Tammerfors.
Som ett resultat har Talomat återförsäljare och användare lokalt inhemskt stöd till försäljning, installation och service.

Talomat hemma

Talomat-kontrolpanelen har en 7″-tums pekskärm som styr husets huvudfunktioner. Kontrollpanelen är standard på större Talomat-paket, men finns även för mindre paket. Med kontrollpanelen kan man programmera t.ex. rumsbelysning, justera inomhus och utomhus ljus på och av, kontrollera inbrottslarmets funktion, kolla inomhus- och utomhustemperaturen och allmänt ändra systeninställningarna. Talomats opetativsystem kan styras via WIFI på tablett, dator eller smartphone.

Justera sovrumsljuset, kontrollera lägenheten och utomhustemperatur och tiden för biluppvärmning. Stäng av lamporna du vill och lämna nattljusen på. Individuella ljusgrupper styrs av väggmonterade Talomat-switchar och rymdbelysning gör det möjligt för de förutbestämda ljusgrupperna att lysa upp till sin egen dimmernivå med en knapptryckning. Talomat-systemet kan också styras på distans t.ex. genom meddelande när ett GSM-modem är anslutet till systemet. Så du är alltid uppdaterad med din egendom och Talomat håller alltid ditt hem i ordning. 

Talomat i offentliga utrummen

Talomat-systemet kan även användas för offentlig belysning och övervakning i lokala utrymmen såväl som hemma.

12V LED-belysningen mångsidiga möjligheter att skapa en ny och unik belysningsmiljö och kan innehålla från små strolkastrare till indirekta ljusarmaturer och LED-remsor. T.ex. i en restaurang eller affärsutrymme kan du göra spektakulära och speciella belysningsenheter som kan styras av knappar och pekskärm.

Utrymme med belysningen kan skapa spektakulär omgivande och situationsbelysning och fokusera ljusen vart du vill, när du vill. I affärslokaler spelar belysning en viktig roll för att imponera och attraktivt visa de nuvarande produkterna, med Talomat-systemet som du gör det änkelt och kontrollerat.

Belysningen kan också styras av rörelsedetektorer (t.ex. offentliga toaletter), genom skymningsbrytare (t.ex. yttre lampor) eller genom timing. Talomat tillåter centraliserad belysning och kontroll. Det finns olika sätt att övervaka dörrar, allmänna lägen och flöde med Talomat-system.

 

Funktioner

Belysning: 12V LED-belysning. Justerbar rumsbelysning och inomhusbelysnin styrd av pekskärm, knappar eller rörelsesensorer kontrollerad (olika genomförandemetoder i olika storleksystem). Utomhusbelysningskontroll via pekskärm, skymnings- eller rörelsesensorer kontrollerade (olika implementeringar av olika storlekar), komplett 0-100% belysning i alla 12V belysningsgrupper och normal belysningskontroll i 230V belysningsgrupper.

Övervakning: Brand, kolmonoxid, inbrott, vattenläckage, fuktighet, temperatur, batterispänning ocg dörrkontroll. Brand- och kolmonoxidkontroll larmar fastigheten och tänds alla fastighetsljus för att underlätta nödutgånger och skickar varningar till förprogrammerade telefoner. Vattenläckageövervakning kan stänga fastighetens vattenanslutning för att minimera skador och fuktkontrollen kan ställas in för att förbättra ventilationen genom att varna dem till telefonen också. Dörrkontrollen säkerställer att dörrarna stängs och larm för alla objudna gäster när du lämnar hemmet. Dessa avvikelser skickas också till de programmerade telefoner.

Omdirigeringar: Socket, bil uppvärmning (fördrjöjning och veckotimer), elektrisk låskontroll, magnetventilstyrning och ventilationskontroll (t.ex. ett ventilationsfall när du inte är hem, specifika begränsningar för enhetskaraktären) Andra reläkontroller kan också anpassas.

10 skäl att välja Talomat

1. Steglös dimning säkerställer optimal användning av belysning. Detta ger bekvämlighet att anväda såväl som energibesparningar eftersom belysningen kan bibehållas med önskad ljusstyrka. Du kan skapa fördefinierade ljuslägen (t.ex grundläggande, omgivande eller nattbelysning) med kontroller du vill ha. Anvädarvänlighet är på topp när rummets belysning ligger bakom en knapp med de inställningar du vill ha.

2. Inbrott, brand och fuktighetsövervakning. Talomat övervakar din egendom och håller dig uppdaterad genom att skicka information på din telefon. Vid inbrottslarn börjar belysningar med ett spektakulärt ljusprogram där alla lampor flimrar inonhus och ut. Detta, i kombination med sirenens ljud, kommer säkert att utvisa oinvidda gästerna och uppmärksamma ytterligare. I händelse av brandlarm kommer alla lampor att komma på, vilket kommer att vara till stor hjälp vid en nödsituation. Fuktalarm stänger av huvudvattenslangen, vilket förhindrar större vattenskador. 

3. Batterybackup säkerställer att belysning och larm fungerar under strömavbrott.

4. Fungerar med 12V lågspänning som ökar säkerheten. Separata transformatorer behövs inte, vilket ökar driftsäkerheten, minskar förvärvskostnader och energiförbrukningen.

5. Självproducerad energi. När du kombinerar solpaneler med ditt Talomat-systemet kan du dra nytta av solenergi i belysning och styrning i ditt hus. Batterier anslutna till systemet fungerar som en lagringsanläggning för solenergi och kommer även att fungera vid strömavbrott. Så du kan njuta av belysning och säkerhet medan dina grannar tänder ljus under vinterstorm.

6. Belysning och andra husfunktioner kan du styra i huset från kontrollpanelen eller WI-FI från dator, surfplattan eller telefonen.

7. Ett omfattande sortiment. Det finns gott om lämpliga och systemtestade armaturer och komponenter hos Talomat-återförsäljare. Detta garanterar funktionalitet, kompatibilitet och får allt du behover under samma tak.

8. Det lokala stödet och lättanvända gränssnittet säkerställer att ditt system går smidigt. Efter installationen får du en systemguide för att få ut mesta möjliga av ditt system. Uppdaterat material är  tillgängligt för dig på webbplatsen, och i svåra situationer rådgör vi via telefon.

9. Extensibility är en viktig egenskap inom Talomat. Oavsett om det är en sommarstuga, ett hem eller ett offentligt utrymme kan det en nödvändighet i framtiden att växa i systemet eller att ändra funktionerna enligt dina behov. Talomat böjer sig för många behov och situationer.

10. Inhemsk. Talomat-systemet är tillverkat i Finland och är därför säker och funktionell. Talomatprodukten har Finlands arbetsförbunds Avainlippu-kännetecken som bevis på detta. Således har installatörer, återförsäljarna och användarna lokalt inhemsk produktsupport som täcke. Vi känner vår produkt.