Info

Mikä on talomat?

Talomat on kotimainen taloautomaatiojärjestelmä, jonka avulla kotisi asumismukavuus, huolettomuus, energiatehokkuus ja turvallisuus nousevat uudelle tasolle. Talomat sisältää älykkään LED-valaistuksen ohjauksen lisäksi murto-, palo- ja kosteushälytykset ja se on helposti liitettävissä aurinkoenergiaan.

Talomat on helposti laajennettavissa ja se soveltuu käytettäväksi aina pienistä sähköttömistä vapaa-ajan asunnoista suuriin omakotitaloihin sekä myös julkisiin tiloihin kuten esimerkiksi kauppoihin tai ravintoloihin. Talomatilla saadaan valaistuksen ohjaus ja taloteknisiä ohjauksia sekä säätöjä yhden helppokäyttöisen järjestelmän alaisuuteen.

Talomat järjestelmää voidaan ohjata 7” kosketusnäytöltä, painikkeista ja katkaisijoista sekä myös sisäverkossa WiFi:n kautta tietokoneella, puhelimella ja tabletilla.

Talomat järjestelmän historia ulottuu yli 10 vuoden taakse jolloin järjestelmän kehitys on aloitettu Oulussa. Sittemmin Talomat-järjestelmän kehitystyö, kokoonpano, myynti sekä markkinointi  on siirtynyt Tampereelle Control Intelligence Oy:lle. Näin ollen Talomat-jälleenmyyjillä ja loppukäyttäjillä on paikallinen kotimainen tuki niin myynnissä, asennuksessa kuin huollossa.

 

Talomat kodissa ja julkisissa tiloissa

Talomat kodissa

Talomatin ohjauspaneelissa on 7″ kosketusnäyttö josta ohjataan talon keskeisiä toimintoja. Ohjauspaneeli kuuluu vakiona isompiin Talomat paketteihin mutta on valittavissa myös pienempiin paketteihin mukaan. Ohjauspaneelilla voidaan mm. ohjelmoida tilavalaistuksia, säätää sisä- ja ulkovaloja päälle/pois, ohjata murtohälyttimen toimintaa, tarkastella sisä- ja ulkolämpötilaa ja laajasti muuttaa järjestelmän asetuksia.  Talomatin käyttöjärjestelmää voidaan ohjata WiFin kautta tabletilla, älypuhelimella tai vaikka tietokoneella.

Säädä valaistusta vaikka makuuhuoneesta suoraan peittojen seasta, tarkista asunnon ja ulkoilman lämpötila sekä sammuta haluamasi valot, jätä yövalot päälle sekä ajasta aamuksi auton lämmitys ennenkuin menet nukkumaan.

Yksittäisiä valoryhmiä ohjataan seinissä olevista Talomat-kytkimistä ja tilavalaistusten ansiosta voi ennalta määrätyt valoryhmät sytyttää omalle himmennystasolleen napin painalluksella.

Talomat järjestelmää voi ohjata myös etänä esimerkiksi viestein, kun järjestelmään on liitetty GSM- modeemi. Olet siis aina ajan tasalla kiinteistösi kanssa ja Talomat pitää kotisi kunnossa aina. Olit sitten kotona tai et.

Talomat julkisissa tiloissa

Talomat-järjestelmällä voidaan huolehtia tilojen valaistuksesta sekä valvonnasta myös julkisissa tiloissa aivan samoin kuin kotonakin. 12V LED valaistus antaa monipuoliset mahdollisuudet luoda raikkaan ja yksilöllinen valaistuskonaisuuden ja siihen voidaan sisällyttää suuri määrä mitä erilaisimpia valaisimia aina pienistä kohdevaloista epäsuoraa valoa antaviin valaisimiin ja LED-nauhoihin.

Esimerkiksi ravintolassa tai myymälätilassa saadaan tehtyä näyttäviä ja miellyttäviä valaistuskokonaisuuksia joita voidaan ohjata niin painikeista kuin kosketusnäytöltä. Tilavalaistuksella voidaan luoda näyttäviä tunnelma- ja tilannevalaistuksia ja kohdentaa valoja juuri sinne minne halutaan silloin kun halutaan.

Liiketiloissa valaistuksella on merkitystä kun esillä olevia tuotteita halutaan laittaa näyttävästi ja houkuttelevasti esille, Talomat-järjestelmällä tämä onnistuu helposti ja hallitusti. Valaistusta voidaan ohjata myös liiketunnistimin (esim. julkisten tilojen WC:t), hämäräkytkimillä (esim. liiketilan ulkovalot) tai ajastamalla.

Talomat mahdollistaa keskitetyn valaistuksen ohjauksen ja valvonnan. Myös liiketilojen ovia, yleisiä tiloja ja kulkua voidaan valvoa Talomat-järjestelmällä eri tavoin.

Ominaisuudet

Valaistus: 12V LED-valaistus. Säädettävät tilavalaistukset sekä sisävalaistus jonka ohjaus kosketusnäytöltä, painikkeista tai liiketunnistimilla ohjattuna (erikokoisissa järjestelmissä erilaisia toteutustapoja). Ulkovalaistuksen ohjaus kosketusnäytöltä, painikkeista, hämärä- tai liiketunnistimilla ohjattuna (erikokoisissa järjestelmissä erilaisia toteutustapoja), täydellinen 0-100% valaistuksen himmennys kaikissa 12V valaistusryhmissä ja normaali valaistuksen ohjaus 230V valaistusryhmissä.

Valvonta: Palo- ja häkävalvonta sekä murto-, vesivuoto-, kosteus-, lämpötila-, akkujännite- ja ovivalvonta. Palo- ja häkävalvonta hälyttää kiinteistössä sekä sytyttää kaikki kiinteistön valot hätäpoistumisen helpottamiseksi sekä lähettää hälytyksen myös viestein ennalta ohjelmoituihin puhelimiin. Vesivuotovalvonta voi sulkea kiinteistön vesiliittymän vahinkojen minimoimiseksi ja kosteusvalvonta voidaan asettaa tehostamaan ilmanvahtoa hälyttäen näistä myös matkapuhelimiin. Ovivalvonta huolehtii, että poistuessasi kotoa ovet ovat kiinni ja aiheuttavat hälytyksen mahdollisista kutsumattomista vieraista. Nämäkin poikkeamat lähetetään viestein ohjelmoituihin matkapuhelimiin.

Ohjaukset: Pistorasioiden ohjaus, auton lämmityksen ohjaus (viive ja viikkoajastus), sähkölukkojen ohjaus, magneettiventtiilin ohjaus ja ilmanvaihdon ohjaus (esim. ilmanvaihdon pudotus kun poissa kotoa, laitemerkkikohtaisia rajoituksia). Myös muita releohjauksia räätälöitävissä.

 

10 syytä valita Talomat

1.Portaaton himmennys takaa sen, että valaistusta voidaan käyttää optimoidusti. Tämä tuo käytön mukavuutta sekä säästön energiankulutukseen koska valaistusta voidaan pitää juuri halutulla kirkkaudella. Voit luoda ennalta määrättyjä valaistustiloja (esim. Perus-, tunnelma-tai yövalaistus.) juuri haluamillasi säädöillä. Helppokäyttöisyys on huipussaan, kun koko tilan valaistus on yhden napin takana haluamillasi säädöillä.

2.Murto-, Palo- ja kosteusvalvonta on vertaansa vailla. Talomat valvoo kiinteistöäsi ja pitää sinut ajantasalla ilmoittamalla hälytyksistä puhelimeesi. Murtohälytyksissä koko kiinteistön valaistus aloittaa näyttävän valoshown, jossa kaikki valot välkkyvät niin sisällä kuin ulkona.  Tämä yhdistettynä sireenin ääneen varmasti karkottaa kutsumattomat vieraat ja kiinnittää huomion kauempaakin. Palohälytys tilanteessa kaikki valot syttyvät, josta on merkittävä apu hätätilanteen sattuessa esimerkiksi yöllä tai jos kiinteistössä on savua haittaamassa näkyvyyttä. Kosteushälytys myös sulkee päävesiputken, joka estää isot vesivahingot.

3.Akkuvarmennus takaa sen, että valaistus ja hälytykset toimivat myös sähkökatkojen aikana.

4.Toimii 12V pienjännittellä, joka lisää turvallisuutta. Erillisiä muuntajia ei tarvita mikä lisää toimintavarmuutta, alentaa hankintakustannuksia ja pienentää energiakulutusta.

5.Itsetuotettu energia. Kun yhdistät aurinkopaneelit Talomat järjestelmääsi voit hyödyntää aurinkoenergiaa valaistuksessa ja talosi ohjauksessa. Järjestelmään kytketyt akut toimivat aurinkoenergian varastona ja takaavat toiminnan myös sähkökatkosten aikana. Eli voit nauttia valaistuksesta ja turvallisuudesta sillä aikaa kun naapurit sytyttelevät kynttilöitä talvisen myrskyn päätteeksi.                            

6.Valaistusta ja muita talon toimintoja voit ohjata monipuolisesti ohjauspaneelilta, kytkimiltä tai wifin kautta tietokoneelta, tabletilta tai puhelimelta.

7.Kattava valikoima. Talomat järjestelmään on saatavilla runsaasti sopivia ja järjestelmään testattuja valaisimia ja komponentteja Talomat jälleenmyyjiltä. Näin varmistat toimivuuden sekä yhteensopivuuden ja saat kaiken tarvitsemasi saman katon alta.

8.Paikallinen tuki ja helppokäyttöinen käyttöliittymä takaavat sen, että järjestelmän käyttö sujuu vaivatta. Asennuksen jälkeen sinulle annetaan järjestelmään käytön opastus jotta saat kaiken hyödyn irti järjestelmästäsi. Ajantasalla oleva aineisto on aina käytettävissäsi verkkosivuilla ja vaikeissa tilanteissa olemme puhelimen päässä neuvomassa ja opastamassa.

9.Laajennettavuus on yksi tärkeä ominaisuus Talomat-järjestelmässä. Oli kyse sitten mökistä, kodista tai julkisesta tilasta voi tulevaisuudessa tulla tarpeita järjestelmän kasvattamiseen tai toimintojen muokkaamiseen tarpeiden mukaan. Talomat taipuu moneen tarpeeseen ja tilanteeseen.

10.Kotimaisuus. Talomat järjestelmä on Suomessa valmistettu ja siksi turvallinen sekä toimiva järjestelmä. Tästä todistuksena Talomat tuotteella on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus. Näin myös asenatajilla, jälleenmyyjillä kuin myös loppukäyttäjillä on paikallinen kotimainen tuotetuki turvanaan. Me tunnemme tuotteemme.